مقایسه و انتخاب بهترین بذرهای خربزه مشهدی

انتخاب بذر خربزه مشهدی

انتخاب بهترین بذر خربزه مشهدی

خربزه مشهدی دارای میوه‌ای کشیده با خطوط طولی و گوشت سبز رنگ است. گوشت میوه ترد، آبدار و شیرین بوده و مناسب کشت در مناطق گرم و خشک است. بنابراین کشت آن در مناطق جنوبی و مرکزی ایران بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. اولین قدم جهت سوددهی و موفقیت در کشت، انتخاب بذر خربزه مشهدی مناسب است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با بهترین بذرهای خربزه آشنا کنیم.

بهترین بذرهای خربزه مشهدی کدام اند؟

بذر خربزه مشهدی مینو ارگون، خربزه مشهدی مینو بروسیدز و خربزه مشهدی خاتون جام، بیشترین ارقام شناخته شده در بین کشاورزان هستند، بنابراین از محبوب‌ترین، پرفروش‌ترین و بهترین بذرهای خربزه به حساب می‌آیند. از جمله دلایلی که می‌توان برای پرطرفدار بودن این بذرها بیان کرد؛ دوره رسیدگی کوتاه مدت، قابلیت کشت پیشکار، بافت عالی و کیفیت بالای گوشت میوه، مقاومت نسبت به بیماری‌ها و انبارداری بالا است. در ادامه این متن با ما همراه باشید تا شما را با ویژگی‌های بهترین بذرهای خربزه آشنا کنیم.

بذر خربزه مشهدی مینو ارگون

بذر خربزه مشهدی مینو رقمی استاندراد (OP)، محصول کمپانی اِرگون هلند بوده که یکی از شرکت­‌های معتبر تولید کننده بذر در دنیا محسوب می­شود. این رقم زودرس با طول دوره رسیدگی 70 تا 75 روز می‌باشد. بذر خربزه مشهدی مینو با تیپ بیضی شکل، به وزن 5 الی 8 کیلوگرم، دارای گوشت سبز رنگ، حفره میانی کوچک و خوش عطر و طعم و بسیار شیرین است. این رقم مدت‌هاست بعنوان یکی از بهترین بذرهای خربزه در میان کشاورزان شناخته شده است.

اتصال میوه در محل دمگل بسیار قوی است. پوست میوه خربزه مینو، زرد رنگ با خطوط عمودی سبز روشن و توربندی عالی است. بذر خربزه مینو ارگون در بسیاری از مناطق جنوبی کشور مورد کشت قرار می­گیرد و مناسب کشت در اقلیم گرم و خشک و مقاوم به شوری خاک می‌باشد. تعداد میوه در هر بوته 3 الی 4 عدد است. مقاومت محصول این رقم نسبت به حمل و نقل بالاست. این بذر دارای مقاومت نسبی به سفیدک دروغی و پژمردگی فوزاریومی است.

بذر خربزه مشهدی مینو ارگون

بذر خربزه مشهدی مینو بروسیدز

بذر خربزه مشهدی مینو رقمی استاندراد (OP)، میان‌رس، محصول شرکت بروسیدز بوده که یکی از شرکت­‌های معتبر هلندی تولید کننده بذر است. خربزه مشهدی مینو با ظاهری بیضی شکل، به وزن 3 الی 5 کیلوگرم، دارای گوشت سبز رنگ، حفره میانی کوچک و خوش عطر و طعم و شیرین می‌باشد. و از بهترین بذرهای خربزه موجود در بازار به حساب می‌آید. اتصال میوه در محل دمگل بسیار قوی است. پوست میوه خربزه مشهدی مینو بروسیدز زرد رنگ با خطوط عمودی سبز روشن و زره‌بندی عالی است. این رقم پربار بوده و در هر بوته 5 عدد میوه وجود دارد. بذر خربزه مشهدی در بسیاری از مناطق جنوبی کشور مورد کشت قرار می­گیرد و مناسب کشت در اقلیم گرم و خشک و نسبتاً مقاوم به شوری خاک می‌باشد. طول دوره رسیدگی این رقم 75 تا 80 روز است.

بذر خربزه مشهدی مینو بروسیدز

بذر خربزه مشهدی خاتون جام

خربزه مشهدی خاتون جام رقمی استاندراد (OP) و میانرس، محصول شرکت ثمین بذر، یکی از شرکت­‌های معتبر ایرانی تولید کننده بذر است. ملون مشهدی خاتون جام با ظاهری بیضی شکل، به وزن 4 الی 7 کیلوگرم، دارای گوشت سبز رنگ، حفره میانی کوچک و خوش عطر و طعم و بسیار شیرین می‌باشد. مانند دو رقم قبلی، اتصال میوه خربزه خاتونی جام در محل دمگل قوی است. پوست میوه خربزه مشهدی خاتون جام زرد رنگ با خطوط عمودی سبز روشن به همراه زره‌بندی عالی است. این رقم پربار بوده و در هر بوته 4 میوه دارد. خربزه مشهدی خاتون جام در شرایط آب و هوایی مختلف پتانسیل تولید محصول با کیفیت را دارد. بذر خربزه خاتونی در بسیاری از مناطق جنوبی کشور مورد کشت قرار می­گیرد و مناسب کشت در اقلیم گرم و خشک و نسبتاً مقاوم به شوری خاک می‌باشد. طول دوره رسیدگی در این رقم حدود 75 تا 80 روز است.

بذر خربزه مشهدی خاتون جام

مقایسه بذرهای خربزه در یک نگاه

انتخاب بذر خربزه مشهدی

توقف واردات خربزه مشهدی مینو ارگون و جایگزین آن

بذر خربزه مینو ارگون به دلیل منع واردات و عدم حضور شرکت واردکننده در ایران بسیار کمیاب است. بذرهای موجود در بازار نیز باقی مانده‌های بذرهایی هستند که از قبل وارد شده‌اند. بذر خربزه مشهدی مینو بروسید یکی از ارقام قدرتمند و بسیار با کیفیت است که واریته بسیار مناسبی به جهت جایگزینی خربزه مشهدی مینو ارگون می‌باشد. خربزه مشهدی بروسید با کیفیت بسیار بالا، پوست زرد درخشان و پررنگ، زره‌بندی عالی و گوشت میوه بسیار ترد و شیرین رضایت تمامی کشاورزان را جلب کرده است.

بذر خربزه در چه مناطقی کشت می‌شود؟

بذر خربزه در مناطق جنوبی و مرکزی ایران، با آب و هوای گرم قابلیت کشت دارد. اما مناسب ترین منطقه جهت کشت بذر خربزه مشهدی، مناطقی با اقلیم گرم و خشک است. خربزه مشهدی با آب و هوای خنک و بارندگی زیاد تطابق ندارد. خربزه مشهدی در این شرایط دارای رشد رویشی خوبی می‌باشد. اما احتمال ابتلای آن به بیماری‌های قارچی افزایش یافته و کیفیت محصول پایین می‌آید.

روش کاشت بذر خربزه خاتونی یا مشهدی

بهترین زمان کاشت خربزه پس از پایان سرما تا اواسط بهار و مناسب ترین دما برای کشت 20 تا 35 درجه سانتی‌گراد است. برای کاشت خربزه، به 12 هزار عدد بذر در هر هکتار نیاز دارید. کشت خربزه به صورت مستقیم انجام می‌شود چون ریشه‌های خربزه مشهدی نسبت به ‌جا‌به‌جایی حساس هستند. این محصول دارای مقاومت در برابر کم آبی و خشکی است. در مناطقی که میزان بارندگی بالا باشد، رشد رویشی بوته زیاد و بوته سرحال و شاداب می‌شود؛ اما از کیفیت میوه می‌کاهد. در صورت آبیاری زیاد و خنک بودن هوا، توربندی میوه خربزه مشهدی ضعیف و شیرینی طعم آن کم می‌شود. خربزه مشهدی برای رشد به خاک‌های سبک احتیاج دارد. بنابراین بهترین بستر جهت رشد این محصول خاک‌های شنی و لومی-شنی است.

آموزش نحوه کاشت خربزه

خاک مناسب برای کاشت خربزه مشهدی

بهترین و مناسب ترین بستر برای کشت خربزه خاک‌های سبک (لومی-شنی) با زهکشی مناسب، دارای مواد آلی، PH کمی اسیدی است. مناسب‌ترین PH جهت کشت خربزه 6 الی 6.5 (کمی اسیدی) است. خاک‌هایی که دارای سنگ و کلوخ هستند، به دلیل قرار گرفتن میوه روی سطح خاک و به دنبال آن بد شکلی محصول، مناسب کشت خربزه نیستند. خاک‌هایی با درصد شوری (EC) خیلی بالا برای این محصول مناسب نیست و باعث کاهش رشد رویشی، ریزش گل‌ها و پایین آمدن کیفیت و تناژ محصول می‌شود. اما ارقام نامبرده در این مقاله تا حدی نسبت به شوری خاک مقاوم بوده و قابلیت کشت در مناطق گرمسیر با خاک شور را دارند.

در صورت کشت در چنین مناطقی استفاده از کودهای ضدشوری، هیومیک اسید و کلسیم جهت بهبود بافت خاک ضروری است. توصیه می‌شود نوع کشت و محصول را براساس منطقه و نوع خاک انتخاب کنید. چرا که در صورت کشت محصول در مناطق و خاک‌های نامرغوب و نامناسب، علاوه بر اینکه خسارت سنگین و جبران ناپذیری به کشاورز وارد می‌شود، خاک نیز به دلیل آبیاری و تغذیه نامناسب و انتخاب نادرست الگوی کشت، دچار آسیب خواهد شد.

 

سودآوری و نحوه انتخاب بذر خربزه مشهدی

برای دست یافتن به کشت موفق و سودآوری مطلوب، انتخاب بذر خربزه مشهدی مناسب اهمیت بالایی دارد. بنابراین اولین قدم بعد از انتخاب نوع کشت با توجه به منطقه، اقلیم، ظرفیت و بافت خاک، انتخاب بذر خربزه مشهدی مناسب از میان بهترین بذرهای خربزه موجود در بازار است. بسیاری از ارقام موجود در بازار، از نظر بانک ژنی بسیار قوی هستند و می‌توانند سودآوری فراوانی را به همراه داشته باشند.

بیماری‌های خربزه

عوامل بیماری زای زیادی، اعم از قارچ، باکتری و ویروس در طی مراحل رشد به خربزه حمله می‌کنند که در ادامه به معرفی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم. محصول خربزه در طول کشت ممکن است به بیماری‌هایی مانند: پوسیدگی بذر، پوسیدگی ریشه و طوقه، پژمردگی، زردی، مرگ گیاهچه و بوته میری دچار شود. بنابراین شناخت علائم بیماری و روش‌های صحیح و به موقع مبارزه با آن‌ها امری ضروری است.

بیشترین عوامل بیماری که محصول خربزه را مورد حمله قرار می‌دهند عبارتند از قارچ‌های فوزاریوم (Fusarium)، ورتیسیلیوم (Verticillium)، فیتوفتورا (Phytophthora) و آنتراکنوز (Anthracnose)، لکه برگی زاویه‌ای و ویروس موزائیک زردی کدو (ZYMV)، ویروس کوتولگی زرد کدوئیان (CYSDV) و … قارچ‌های عامل سفیدک داخلی و سفیدک سطحی نیز در اثر رطوبت بالای مزرعه و عدم مدیریت صحیح در خربزه ایجاد خسارت می‌کنند. برای شناخت آفات و بیماری‌های خربزه و روش‌های درمان آن‌ها می‌توانید صفحه آفات و بیماری‌های خربزه و هندوانه را ببینید.

بیماری های خربزه

حفاظت از کشت مهم‌ترین عامل در کشاورزی

برای در امان ماندن کشت از ایجاد خسارت توسط عوامل بیماری‌زا، اولین قدم انتخاب ارقام مقاوم به بیماری است. سپس مشاوره از اشخاص خبره در طول کشت، تقویت گیاهان و مدیریت صحیح مزرعه از بهترین راهکارها می‌باشد. در کشت کدوئیان استفاده از مالچ پلاستیکی به منظور پیش‌رس کردن محصول بسیار رایج است اما مزایای دیگری نیز دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موا زیر اشاره کرد:

  • افزایش بازدهی آبیاری در کشت گیاهان جالیزی به ویژه در مناطقی که با مشکل کم آبی مواجه هستند.
  • کاهش جمعیت علف‌های هرز و کنترل بیماری‌های ویروسی که با دور نگه داشتن حشرات مکنده ناقل حاصل می‌شود.

11 دیدگاه در “مقایسه و انتخاب بهترین بذرهای خربزه مشهدی

  1. سلام خدمت مهندس منطقه ما باران گرفته بهترین قارچ کش برای خربزه کدام است برای سمپاشی بعد از باران هوا هم الوده و خیلی خرابه ممنون

  2. سلام.عرض ادب واردات. خدمت سرکار خانم مهندس معماریان.من برای اولین بار توضیحات شمابزرگوار رو درباره .بذر وکشت خربزه به زبان ساده وگویا .درک کردم .وخیلی .برای بنده .آموزنده. بود.یک سوالی داشتم بنده در شهرستان سبزوار روستای مهراباد.مشغول کشاورزی .هستم .هرسال در زمان رسیدن خربزه ها بوته میری زیاد داریم.میخواستم .راهی هست که زمام آبیاری که اماده کشت میشه. چه کودی بریزیم.یا زمان که بوته ها کامل میشن چه کودی بریزیم.زمان بهتر وجود مناسب رو به ما معرفی کنی.درضمن ما ۱۰ روز به عید کشت میکنیم. حدودا ۴۰ روز آب نمیدیم .زمانی که بوته ها تک کردیم.و بوته آماده گل دهی میشه .شروع به آب دادن میکنیم همراه با هکتار ۱۰۰ کیلو کود اوره .اب دوم ۱۲ روز بعدش.واب سوم ۶ روز بعد تا آخربرداشت همون ۶ روز به ۶ روز .البته ما فقط هکتاری ۵ تن کود مرغ و۲۰۰ کیلو کود پتاس یا فسفات .برای زمین آماده کشت استفاده میکنیم.واز خداوند سلامتی وطول عمر باعزت به شما وتمام دلسوزان سرزمین پر افتخار.کشورمان ایران سربلند .را خواستارم.
    ۶ روز یک بار.

    • سلام
      وقتتون بخیر
      تشکر از محبت شما

      بوته میری در اثر حمله عوامل بیماری‌زا اتفاق میافته و لازم هست حتما از سموم موثر استفاده کنید

      در ابتدای کشت از سمومی مثل توپسین ام، ایپردیون کاربندازیم، یونیفرم و … به همراه آبیاری استفاده کنید

      کودهایی که در این مرحله مفید هستند: هیومیک اسید، ۳۴-۵۲-۰۰، سویل بوستر، اَگری اِم و …

      از کودهای ازته با احتیاط استفاده کنید.

      از پوسیده شدن کودهای حیوانی به صورت اصولی اطمینان حاصل بفرمایید

      در زمان شروع به آبیاری بعد از خشکی دادن به محصول از سمومی مثل یونیفرم، ترکیب الیت و اسکادران و … و کوهای فسفر و پتاس بالا، سه بیست، ریزمغذی و (دیگر کودها بسته به نیاز گیاه) به همراه آبیاری استفاده کنید

      • سلام.ممنون ‌از محبت شما ‌که وقت خود رو دراختیار ما قراردادید .از خداوند بزرگ ، برای هم وطن های دلسوز ،مثل ،شما بزرگوار را ،
        افرایش طول عمر با عزت وعاقب بخیر
        خواستاریم ..مهندس عزیز.ما در آب اول قبل کشت ‌از گوگرد مایع ۱۰ لیتر درهکتار.گوگرد ۸۰ درصد .استفاده کردیم.بعذاز تنک کردن بوته ها .اولین آب. که الان در اول اردیبهشت دادم.۱۰ کیلو ۲۰ ۲۰ و ۱ کیلو هیومیک اسید(۱هکتاری). با آب مخلوط کردم .از طریق آبیاری. کود دادم .ما ۱۸ روز بعدشروع به آب بدهی میکنیم.از اونجا. دیگه هر ۶ روز یم بار آب میخوره.نظرتون درباره ‌.اینکه چه کودهای از این به بعداستفاده کنم .لطف میکنید .بفرماید.البته ‌۲۰ کیلو نیترات کلسیم .و ۴ کیلو هیومیک اسید پودری .و ۱۰ لیتر گوگرد مایع الی ۱۰ کیلو سه ۲۰ .و۱۰ کیلو ۱۵ ۵ ۳۰ در انبارموجود دارم.کشت هم ۱ ونیم هکتار خربز مشهدی .و نیم هکتار خربزه تیل آتشی

  3. سلام مهندس جان.اگر میشه نحوه هرس بوته خربزه قندک زابل را همرا با راه مبارزه با کرم خوردگی خربزه توضیح دهید.ممنونم از شما

    • نحوه هرس بوسته خربزه به صورت محلی انجام می شود و امکان ارائه روش به صورت کلی وجود ندارد .برای کرم خوردگی یا همان مگس جالیز باید هر 3 تا 4 روز یک بار نیاز به سم پاشی با سموم حشره کش مختلف دارید مثل افوریا ، آکتارا ، دیمیتووات ، سایپرمترین اما هرچه به دوره برداشت نزدیک می شوید باید از سموم خارجی یا ایمن تر مانند افوریا ، کاراته یا آکتارا اما در زمانی که میوه تشکیل شده از سم های بد بو مانند دیمتوات یا دلتامترین به صورت محلول پاشی استفاده بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مطالب پیشنهادی برای شما

جدیدترین محصولات

مرجع مشاوره و خرید نهاده های کشاورزی با بیش از 50 سال سابقه تهیه و عرضه محصولات و همکاری با معتبرترین شرکت های دنیا.

راه های ارتباطی

شعبه ۲: فارس- شیراز - خیابان فردوسی

شعبه ۱: فارس - کازرون - خیابان ابوذر

مجوز ها

سبد خرید