قوی ترین سم علف کش برای علف های هرز باریک برگ گندم

سم علف های هرز باریک

گندم یکی از عمده ترین غلات دانه ریز مورد استفاده در سطح جهان است. محصولات حاصل از گندم در بیشتر مواد غذایی موجود در بازار عرضه می گردد. برای داشتن مزارع گندم با کیفیت دانه عالی باید با گونه های مختلف علف های هرز موجود در طول دوره رشد این گیاه با ارزش مبارزه نمود. گندم علاوه بر علف های هرز، توسط آفات و بیماری های متفاوت نیز مورد خسارت قرار می گیرد. شناخت و استفاده صحیح و در زمان مناسب انواع سموم علف کش جهت مبارزه موثر در مزارع گندم مهم می باشد.

سموم علف کش علیه علف‌های هرز باریک برگ گندم

کلودینافوپ پروپارژیل (تاپیک)

علف کشی سیستمیک و انتخابی برای مزارع گندم است و با امولسیون فرموله می گردد. این سم بر روی علف های هرزی که بعد از سمپاشی رشد می کنند بی اثر است. مدت زمان تاثیر آن در دمای 25 درجه سانتی گراد با PH=7 تقریبا 64 ساعت است. زمان مناسب برای سمپاشی از مرحله سه برگی گندم و حداکثر تا بعد از پنجه زنی می باشد. میزان مصرف این سم 0.6 تا 0.8 لیتر در هکتار است. از مصرف سم تاپیک در مزارع جو خودداری کنید.

فنوکساپروپ پی اتیل (پوماسوپر)

علف کشی با خاصیت انتخابی، سیستمیک و تماسی برای مزارع گندم و جو است. این سم علف کش برای علف های هرز باریک برگ گندم از طریق برگ و بافت های سبز علف هرز جذب می گردد و به قسمت های رویشی در برگ، ساقه و ریشه انتقال می یابد. سم نامبرده با جلوگیری از تشکیل غشاء سلولی در بافت های سبز گیاه، باعث از بین رفتن آن می‌شود. سم پوماسوپر زردی و سوزندگی در مزارع گندم و جو ایجاد نمی‌کند. بهترین زمان استفاده از آن بعد از رویش در مرحله پنجه زنی علف‌های هرز می باشد. میزان مصرف این سم به میزان 0.8 تا 1 لیتر در هکتار است.

سم علف های هرز باریک

آکسیال

علف کشی با خاصیت انتخابی، سیستمیک و تماسی برای مزارع گندم و جو است. این سم علف کش برای علف‌های هرز باریک برگ گندم از طریق برگ و بافت‌های سبز علف هرز جذب می‌گردد و به قسمت‌های رویشی در برگ، ساقه و ریشه انتقال می یابد. سم نامبرده با جلوگیری از تشکیل غشاء سلولی در بافت‌های سبز گیاه، باعث از بین رفتن آن می‌شود. سم پوماسوپر زردی و سوزندگی در مزارع گندم و جو ایجاد نمی‌کند. بهترین زمان استفاده از آن بعد از رویش در مرحله پنجه زنی علف‌های هرز است. میزان مصرف این سم به میزان 0.8 تا 1 لیتر در هکتار است.

سافیکس بی دابلیو

سم سافیکس به صورت انتخابی و سیستمیک در مزارع گندم و جو کاربرد دارد. به میزان 3 لیتر در هکتار از اواخر پنجه زنی تا تشکیل دومین گره ساقه گندم قابل مصرف می باشد. سم سافیکس برای از بین برندن جودره و یولاف وحشی بسیار موثر می باشد.

سم ایلوکسان

این سم بعد از رویش در مرحله 2 تا 4 برگی علفهای هرز در مزارع گندم و یا در زمانی که گندم وارد مرحله پنجه زنی شده است، به میزان 2.5 لیتر در هکتار قابل استفاده می‌باشد. ایلوکسان عمدتا توسط برگها و مقداری نیز توسط ریشه ها در خاک مرطوب جذب می شود.

با توجه به کاهش کارایی ایلوکسان در اختلاط با علف کش های هورمونی (مثل توفوردی+ ام سی پی آ)، فاصله زمانی کاربرد آن و علف کش‌های مذکور باید حداقل ۵ تا ۷ روز باشد. ایلوکسان یولاف وحشی و چچم را به خوبی کنترل می‌کند.

سم تراکسوس

تراکسوس به صورت پس رویشی و انتخابی در مزارع گندم و گندم دوروم کاربرد دارد. سم تراکسوس از مرحله سه برگی تا اواسط پنجه زنی علف هرز قابل استفاده می‌باشد. این سم علف‌های یولاف وحشی، خونی واش، چچم و دم روباهی کشیده را کامل کنترل می کند.

میزان مصرف 1.5 لیتر در هکتار است. پس از مصرف، سم تراکسوس از طریق برگ علف های هرز جذب شده، طی 48 ساعت باعث توقف رشد علف های هرز حساس می‌شود. این سم به سرعت در خاک تجزیه شده و هیچگونه اثر سویی روی کشت بعدی باقی نمی‌گذارد، همچنین بارندگی یک ساعت پس از محلول پاشی اثر این سم علف های هرز باریک را کاهش نمی دهد. از مصرف سم تراکسوس در مزارع جو خودداری کنید.

افزایش کارایی سموم علف کش

  • مهمترین مسئله برای تعیین نوع سم، شناسایی گونه علف هرز در مزرعه گندم یا جو میباشد.
  • برای اثر بخشی بهتر سم علف های هرز باریک ،استفاده از کود های ادجوانت توصیه می شود، (صابون محلول پاشی، سورفکتانت، روغن امولسیون شونده ) ترکیب با آب دستگاه سمپاش (ادجوانت ها را باید قبل از
  • اینکه سم علف کش به مخزن اضافه شود به آب سمپاش اضافه کرد).
  • استفاده از دستگاه های کالیبره شده و نازل های مخصوص سموم علفکش (برای کالبیبره کردن دستگاه سمپاش از متخصصین کشاورزی مزرعه دانش کمک بگیرید.)
  • سمپاشی در زمان مناسب: عدم وزش باد، نبود شبنم روی گیاهان، مزرعه در تنش خشکی و بیماری نباشد.
  • استفاده از دوز مناسب سم
  • میتوان سم علف کش را با کود اسید آمینه یا کود های ازته (سولفات آمونیوم یا اوره) ترکیب کرد که عملکرد سم افزایش پیدا کند.
  • مصرف بیش از حد آب سمپاشی باعث کاهش عملکرد اثر سم در مزرعه میشود. (بهترین میزان آب سمپاشی حداکثر 300 تا 400 لیتر در هکتار)
  • عدم استفاده از سموم تکراری که در سال های قبل در مزرعه استفاده شده اند. (تناوب در مصرف سموم سبب کاهش مقاومت علف های هرز میشود.)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

مطالب پیشنهادی برای شما

جدیدترین محصولات

مرجع مشاوره و خرید نهاده های کشاورزی با بیش از 50 سال سابقه تهیه و عرضه محصولات و همکاری با معتبرترین شرکت های دنیا.

راه های ارتباطی

شعبه ۲: فارس- شیراز - خیابان فردوسی

شعبه ۱: فارس - کازرون - خیابان ابوذر

مجوز ها

سبد خرید